ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

maart 2022, hulp aan Oekraïne 2

 

Wij gaven de vorige keer al aan dat vader Christiaan plannen had om nogmaals goederen naar de Oekraïne te vervoeren. En omdat hij de goederen persoonlijk wilde afleveren, heeft hij zelfs een Europees paspoort aangevraagd, omdat hij anders de grens niet overkomt. Recent heeft hij de reis nogmaals gemaakt met een afgeladen bestelbus en aanhanger en is dit keer de grens overgegaan. Hij was erg ontdaan van wat hij allemaal tegen is gekomen onderweg en wat de mensen aan hem vertelden. Maar hij was wel erg blij dat hij alle voedsel heeft kunnen afleveren. Wellicht zal hij binnenkort nog een keer de reis maken. Ook vertelde hij ons nog dat collega’s van de kerk uit de omgeving van Kiev – waar hij dit keer mee had afgesproken – bij vertrek door Russische wegversperringen moesten en waren tegengehouden en nogal ernstig waren geslagen en getrapt door Russische militairen. Wij hopen dat zij ook weer veilig thuiskomen met de goederen.

Hierbij een korte samenvatting van wat hij meemaakte in de Oekraïne:

“Alle mensen die ik tegenkom zijn angstig en bevreesd voor de toekomst. Het lijkt wel of iedereen huilt maar ze proberen zich tegenover hun kinderen groot te houden. De meeste vluchtelingen komen uit gebombardeerd gebied en proberen bij familie of kennissen op het platteland te komen, maar velen proberen ook veilig gebied in de buurlanden te bereiken. Ik zie ze langs de wegen met hun hebben en houden. Toch blijven er nog velen achter met kinderen, grootouders en andere familieleden. Sommigen kunnen nergens heen, anderen willen niet weg. Maar de meeste mensen die ik spreek zijn erg patriottistisch en nationalistisch en blijven waar ze zijn, en willen familie, huis en haard niet verlaten en zeggen dit te zullen verdedigen.

De aanvoer van voedsel is zo goed als gestopt, ook zijn de medicijnen erg schaars geworden. Elektriciteit en stromend water is er niet en de kinderen zitten vaak dagen aaneen in de schuilkelders en gaan niet naar school. Er is behoefte aan alles, van dekens, flessenwater, medicatie, alle voedsel en houdbare producten, tot kleding en hygiëne producten.

In het zuiden aan de grens bij Moldavië en Roemenië is het nog relatief rustig, maar eenieder die ik spreek verwacht niet dat deze oorlog op korte termijn zal worden beëindigd. Moge de Heer bij hen zijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *