ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

maart 2022, hulp aan Oekraïne

Niet alleen kunnen wij op televisie zien welke verschrikkelijke toestanden er zijn met vluchtelingen aan de grenzen van o.a. Polen en Hongarije. Ook in de grensgebieden van Oekraïne met Roemenië ontstaan mensonterende situaties met vluchtelingen, jong en oud, die vaak niets anders bij zich hebben dan alleen de kleding aan hun lijf. En dat vaak al geruime tijd. Ook verslechterd de situatie voor de inwoners van de Oekraïne steeds meer, omdat zij zo langzaam maar zeker verstoken raken van eten en drinken, elektriciteit en water.

Vader Christiaan had verleden week al contact opgenomen of wij hem en zijn collega’s van de kerk in de Oekraïne wilden helpen. Hij heeft al jaren contact met collega’s in de grensstreek van Oekraïne. Zij hadden hem benaderd omdat er met name voor baby’s en kleine kinderen groot gebrek ontstaat aan luiers, baby -en kindervoeding, baby -en kinderkleding, dekens, slaapzakken en eten en drinken in het algemeen. Hij wilde graag een bestelbusje vullen met zoveel mogelijk goederen en naar de grens rijden. Natuurlijk zeiden wij dat wij hem daarbij wilden helpen!

Door een onverwachtse gulle gever in Nederland konden wij hem verrassen met een grote gift waardoor hij ook nog een aanhangwagen kon huren. Hij heeft alles waar hij maar aan kon komen in de bestelbus en aanhanger geladen en is in de nacht vertrokken naar het stadje Siret in het noorden aan de grens met Oekraïne (ten zuiden van Lviv). Het is ongeveer 400 kilometer naar de grens, maar door de slechte wegen en door de sneeuw, nu minstens een dag reizen. De collega’s van de kerk en een aantal vrijwilligers uit de Oekraïne stonden hem al op te wachten en zij hebben de spullen overgeladen. Direct zijn zij weer teruggereden naar de Oekraïne en hebben alles verspreid onder vluchtelingen en onder hen die in nood zijn. Inmiddels is Vader Christiaan terug in Balan maar hij gaf aan dat hij a.s. woensdag nogmaals met een tweede lading naar de grens zal rijden.

Wij zijn erg blij dat we op deze manier een beetje kunnen helpen en hopen net als u allemaal – op een spoedige beëindiging van het conflict in de Oekraïne.

Namens Vader Christiaan bedanken wij u allemaal voor uw steun, op welke wijze dan ook gegeven. Bijgaand een foto van hem met een misdienaartje (zijn zoontje).