ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Help mee

HOE KUNT U HELPEN?

 

WORDT DONATEUR

Dankzij de hulp van trouwe donateurs in binnen -en buitenland, kan Stichting Rebeca Lidwina haar activiteiten in Roemenië uitvoeren, met de hulp en inzet van de vrijwilligers ter plaatse van Stichting Casa Adela. Maar ook u kunt helpen! Helpt u mee?

 

DONEER

Wat kunt u doen? U kunt ons eenmalig of structureel steunen, zodat wij onze activiteiten in Roemenië – ook in de toekomst – kunnen blijven uitvoeren.

 

BELASTINGVRIJ SCHENKEN

Er bestaat een manier van steunen waarbij u voor een langere periode belastingvrij kunt schenken.  Zonder dat het u extra geld kost, kunt u geld terugkrijgen van de Belastingdienst en kunnen wij rekenen op uw steun voor langere tijd. In het kort zegt de website van de Belastingdienst (d.d. 11-05-2021) hier het volgende over:

U kunt een gift op twee manieren doen:

  1. als periodieke gift: U hebt dan vast laten leggen dat u jaarlijks een gift doet aan de instelling.
  2. als gewone gift: U doet de gift eenmalig of hebt niet laten vastleggen dat u meerdere giften aan de instelling gaat geven.

Drempel en maximum voor gewone giften:

  • Het drempelbedrag voor gewone giften is 1% van uw drempelinkomen met een minimum van € 60. Wat u meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag u aftrekken. Het drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrek.
  • U mag niet meer aftrekken aan gewone giften dan het maximum: 10% van uw drempelinkomen.
  • Hebt u het hele jaar een fiscale partner of kiest u ervoor om het hele jaar als fiscale partners beschouwd te worden? Tel dan de gewone giften van u en uw fiscale partner bij elkaar op. Om de drempel te berekenen, telt u de drempelinkomens van u en uw fiscale partner ook bij elkaar op.”

 

INZAMELEN

U kunt ons ook steunen door met name medische materialen te doneren. Heeft u medisch materiaal, zoals verbandmiddelen, veiligheidsmateriaal (gezichtsmaskers, plastic handschoenen en -wegwerppakken, desinfectiemateriaal, etc.), medische voeding, verpleeg -en thuiszorgmaterialen, medicijnen, beddengoed, e.d.? Ook deze kunt u doneren.

U kunt materialen als pakketje naar ons postadres sturen of ze zelf langsbrengen. Heeft u grote hoeveelheden materialen, neem dan s.v.p. even contact met ons op.

 

EXCLUSIEVE PROJECTSTEUN

U kunt ook met uw bedrijf een project of een deel van een project, ondersteunen. Het gaat om projecten die een belangrijke bijdrage (gaan) leveren aan het werk van Stichting Rebeca Lidwina in Roemenië. Met uw exclusieve steun zorgt u voor de complete realisatie van een project of een deel van het project.

Als tegenprestatie informeren wij u exclusief over de voortgang van het project en communiceren wij graag over uw betrokkenheid en vermelden uw logo en naam op onze website. Ook kunt u zelf vrij over uw betrokkenheid communiceren, bijvoorbeeld op uw website en via uw social mediakanalen.

Bent u geïnteresseerd? Wij gaan graag met u in gesprek.