ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

april 2022, goederen voor Roemenië & Oekraïne

De afgelopen weken hebben wij meer dan 40 grote verhuisdozen volgepakt voor verzending naar Roemenië. Op 11 april stond de Roemeense chauffeur met een truck van Mission Relief op onze stoep en is alles geladen.

Dit keer waren er veel medische -en verpleegartikelen gedoneerd door diverse zieken huizen en ook een aantal rollators en postoelen. Van Mammella Specials is weer een groot aantal borstprotheses en aangepaste Bh’s ontvangen en er waren twee dozen met brillen van Ponsioen Optiek bij de zending. Van particulieren hebben wij dekens, slaapzakken, lakens en ander linnengoed ontvangen, ook schoenen, winterjassen en (kinder)kleding waren van de partij. Van een gulle gever mochten wij een naaimachine ontvangen, garens en een aantal dozen met lappen stof. Door deze laatste giften is er het plan een project op te zetten “Kleding maken en repareren”. Daarover vast later meer.

Aan de Tanase kinderen is extra gedacht en is een aparte grote doos gepakt met winterjassen, handdoeken, lakens en dekens, maar ook met persoonlijke verzorgingsartikelen (die erg duur zijn in Roemenië) zoals maandverband, tandpasta en tandenborstels. En natuurlijk was er ook wat ruimte voor wat lekkers. Een van onze Casa Adela vrijwilligers zal zodra het beter weer is, met de kinderen naar een schoenenwinkel gaan om nieuwe zomerschoenen te kopen, omdat de oude schoenen op zijn en sommige kinderen geen zomerschoenen hebben. Wij hebben daarvoor extra Euro 200 vrij gemaakt. Voor Vader Christiaan is ook een grote doos gepakt en nog een aantal kleinere met veel medisch materiaal en met verbandmiddelen. Hij zal dit op zijn volgende reis naar de Oekraïne meenemen en zorgen dat dit op de juiste plaatsen terecht komt. De andere medische materialen (pampers, incontinentiemateriaal) en verbandmiddelen zullen hun weg vinden naar de ouderen in ons verzorgingsgebied en naar het Tehuis voor ouderen en gehandicapten in Frumoasa.

Laten we vertrouwen dat onze chauffeur een veilige reis heeft en de onrustige grensovergangen goed zal overkomen om de goederen af te kunnen leveren bij onze collega’s van Casa Adela in Roemenië.